现在位置:首页 > 学术报告

Academy of Mathematics and Systems Science, CAS
Colloquia & Seminars

Speaker:

叶荫宇 讲座教授,斯坦福大学管理科学与工程系

Inviter:
Title:
Mathematical Optimization and Applications
Time & Venue:
2018.12.22 10:00-11:00 N204
Abstract:

We present few recent mathematical optimization case studies driven by online, uncertain and massive data. We show how newly developed analytical decision models and numerical algorithms can be effectively used to achieve solution efficiency and optimality in many fields, including wireless communication, logistic operation, energy efficiency, medical imaging, etc.

叶荫宇讲座教授1982年毕业于华中科技大学自动控制系,1983年于美国斯坦福大学获得工程经济系统硕士学位;1988年获得斯坦福大学工程经济系统和运筹学博士学位,导师是线性规划之父G. B. Dantzig;之后前往爱荷华大学任教,2002年回到斯坦福大学担任终身教授,2012年担任K. T. Li (李国鼎)讲座教授。
叶荫宇讲座教授主要从事数学规划、优化算法设计与分析、计算复杂性、运筹学、物流及供应链方法、无线传感器网络、市场平衡及博弈论等研究,他是国际上优化领域享有盛誉的著名学者。2009年运筹管理协会年会(INFORMS) 授予叶荫宇讲座教授运筹管理学领域最高奖项——冯?诺依曼理论奖。
叶荫宇讲座教授除了在学术界取得令人瞩目的成果,他在运筹学的应用领域也做出了突出贡献。

附件下载: